News Center

Fan Coil Ünitesi Uygulama ve Sorun Giderme

Views : 1084
Author : sherry
Update time : 2020-11-24 15:05:13
Soru bir: Fan küçük hava çıkışı ve kötü klima etkisi vardır. 

Fan-coil hava besleme süreci hava dönüş portu üzerinden hava kanalı girer, ve daha sonra fan tarafından bobin aracılığıyla üflenir ve odaya gönderilir.  Hava kalitesini sağlamak için, genellikle hava dönüş portuna toz filtrelemek için bir filtre ekranı takılır.
Küçük hava hacminin nedenini dikkatlice analiz edin: fan normal çalışma altında, küçük hava alımı hacmi yanı sıra, hava kanalında hava sızıntısı var, ve hava kanalı hava sızıntısı nadirdir ve iyi işlenir.  Ancak, küçük hava alımı çoğunlukla hava dönüş bağlantı noktasında filtre ekranının tıkanmasını neden olur. Çözüm filtre ekranını sık sık temizlemektir. Temizlik zamanında değilse, toz ve güneşlenmeler bobin yüzgeçlerine ve rüzgar tekerleği kanatlarına daha fazla yapışır ve yüzgeçler kir tarafından engellenir ve bu da fanın havalandırma kapasitesinin azalmasına yol açar.  Toz aynı zamanda fan pervaneüzerinde birikir, böylece hava hacmini azaltmak ve fan akımını artırarak bıçakların açısının küçülmesine neden olur.  Bu nedenle, hava dönüş portunun filtre ekranını zamanında temizlemek çok gereklidir.  Genellikle, en az bir kez her üç ayda bir temizlenir, aksi takdirde tıkanıklık daha ciddi olacak ve bakım daha zor hale gelecektir.

 Soru 2 : Bobin borusunun çalışma gürültüsü büyüktür ve yüksek rüzgar hızı ile gürültü artar. 

Bu fenomen genellikle aşağıdaki nedenleri vardır:
1) Kurulum ve inşaat sırasında yetersiz şok emilimi önlemleri, işletme sırasında rezonans ile sonuçlanan;
2) Hava kanalında yabancı cisimler vardır;
3) Fan bıçakları deforme veya motor yatakları hasarlı, zayıf dinamik denge ile sonuçlanan.
Bu tür bir fenomen durumunda, önce bobin desteklerinin ve askılarının gevşek olup olmadığını kontrol edin, sonra yabancı konuları kontrol etmek ve kaldırmak için hava kanalını açın.  Son olarak, rüzgar tekerleğinin düzgün dönüp dönmediğini kontrol etmek için elle çevirin ve herhangi bir pozisyonda serbestçe durabilir.  Her seferinde sabit bir konumda serbestçe durursanız, çarkın dengesinde bir sorun olduğunu ve kararlı bir şekilde değiştirilmesi gerektiğini gösterir.  Aynı zamanda, motorun dönüşünde gürültü olup olmadığını kontrol edin. Gürültü genellikle motor rulmanına verilen hasardan kaynaklanan anormal sürtünmeden kaynaklanıyorsa, motor rulmanını değiştirin.

 Soru 3 : bobin motoru dönmüyor 

Genellikle, aşağıdaki sıraya göre kontrol edilebilir: öncelikle, güç bobin bağlantısındaki güç kaynağının normal olup olmadığını kontrol etmek için gönderilir; güç çıkışı yoksa, önce güç kaynağının arızalı olup olmadığını kontrol edin, sonra hız düzenleyici anahtarın hasarlı olup olmadığını kontrol edin; güç varsa, ilk olarak, ses ve motor ısıtma fenomeni uğultu olup olmadığını kontrol etmek için güç gönderilir; varsa, sıkışmış olup olmadığını görmek için sert çark çevirin; sıkışmış değilse ve normal şekilde döndürülemiyorsa veya belirli bir açıya ve durursa, motor kondansatörünün veya rulmanının düşük başlangıç performansı ndan veya büyük direncinden kaynaklanır.
Bobin motorunun küçük gücü ve küçük başlangıç torku nedeniyle, hafif bir direnç motorun sıkışmasına neden olabilir. Pervane üzerindeki yabancı meseleler, uzun süreli kullanılmama, kapasitans taşımahasarı vb. tüm bunlar motorun dönmemesine neden olabilir. Uzun süreli güç iletimi ile motor çalıştırılamıyorsa, motorun sıcaklığı sürekli olarak yükselir ve hatta yanar. En kısa sürede onarmak için herhangi bir zamanda bulunmalıdır.

 Soru 4 : hava hacmi normal, besleme hava sıcaklığı önyargılı 

Bu arızaların çoğu bobin besleme ve dönüş sisteminde meydana gelir. İlk kontrol su kaynağı sıcaklığı normal ve su hacmi normal olup olmadığını. Besleme ve dönüş boruları arasındaki sıcaklık farkı büyükse, bunların çoğu giriş suyu filtresinin veya boru hattındaki gazın takılması sonucu kaynaklanır. Boru hattı tıkandığından veya depolanan gazın akış hızı yavaşladığıiçin, bobinin içinden akan süre uzatır, ısı transferi yeterlidir ve besleme suyu ile dönüş suyu arasındaki sıcaklık farkı büyür. Bu tür arızaları önlemek için, inşaat sürecinde keskin bükümler, cüruf noktaları ve gaz toplama noktalarından kaçınılmalıdır. Belirtimi egzoz vanası ve blowdown vanası yüksek noktada ve düşük noktada sağlanmalıdır gerektirir rağmen, şantiye genellikle elde etmek zordur ve gelişmiş olmalıdır. Ciddi inşaat için planlama. Kurulumdan sonra mümkün olduğunca fazla sifonu çekin. Hattı açık tutmak için çalışma sırasında su filtresini her zaman temizleyin.
Related News
Read More >>
Water source rooftop chiller unit part in HAVC Water source rooftop chiller unit part in HAVC
Mar .22.2024
The fan coil unit is a common HVAC system terminal device. It can be used independently or in conjunction with other equipment to provide more efficient cooling and heating services. One such example is the water-source chiller.
The quietness and efficiency of Guqin series Horizontal Ultra-Thin Concealed fan coil units The quietness and efficiency of Guqin series Horizontal Ultra-Thin Concealed fan coil units
Mar .22.2024
The Guqin Series Vertical and Horizontal Ultra-Thin Concealed Fan Coil Unit is a HVAC terminal component product produced by Yesncer, named after the world’s intangible cultural heritage – the Guqin. Not only does it have an exquisite appearance, but its
Ultra-low temperature air source heat pump principle and core technology Ultra-low temperature air source heat pump principle and core technology
Dec .27.2023
The principle of ultra-low temperature heat pump system is as follows.
Fan Coil Unit Selection And Product Advantages Fan Coil Unit Selection And Product Advantages
Dec .07.2023
Fan Coil Unit Selection And Product Advantages